Klassiska sagor för barn

APPEN ÄR GRATIS ATT LADDA NER & ANVÄNDA!

Klassiska sagor för barn

Sagoappen använder egenproducerad sagor från olika författare med olika röster för att skapa en äkta portfölj av roliga, finurliga, äventyrliga & mysiga sagor för barn. Att få barnen att sova har aldrig varit lättare. Ladda ner vår app gratis – finns till både Android & iPhone.

Vi har valt att gå ifrån lite från den stressande interaktiva vardagen som redan präglar samhället, till något som vi kallar: “varva ner och låt dig bli underhållen”.

Vi tycker också att det behövs lite nytt material i förhållande till alla klassiska sagor som redan finns. En del av sagorna är fristående, andra är i en serie. Enkelheten är också ett starkt ledord för oss där ni som förälder eller barn snabbt skall kunna lyssna på sagorna. Vi har gjort att när man startar appen är bara 2 klicka från att börja lyssna på en saga! I appen väljer ni helt enkelt vilken kategori ni vill lyssna på och sen vilken specifik saga.

 

tre ingredienser som är nödvändiga i en saga

Enkelhet – En helhet, en egen värld, ett problem. Allt i sagan / berättelsen måste relatera till huvudfrågan.

Spänning – En förväntan som tillfredsställs på slampa. Alla historiker använder något som vi inte får svar på förrän i slutet av historien.

Känslor – Engagera genom känslor. Detta är den starkaste ingrediensen i sagan.

Därför behöver vi Klassiska sagor för barn

Lyssnar dina barn på sagor? Perfekt! Fortsätt så. Ny forskning visar nämligen att det kan vara en avgörande faktor när ditt barn växer upp. En bebis koncentrationsförmåga är inte speciellt lång. Och ibland är det svårt att veta om de verkligen lyssnar på sagorna eller om de är mer intresserade av att försöka stoppa i sin egen fot i munnen. En ny studie, från New York University School of Medicine, säger ja. De både lyssnar och har stor nytta av att du läser för dem.

Sagor är läkande och barn behöver drömmarna och hoppet som sagorna ger.
 
Att det är viktigt med godnattsagor för barnen är de flesta föräldrar medvetna om. Men kanske har du aldrig reflekterat över varför det är så viktigt?
 
När Albert Einstein fick frågan hur samhället skulle rusta sig för framtiden, svarade han: ”Läs för barnen!”. Läsningen använder barnen att förstå och skapa en bild av världen vi lever i. Men den använder dem även att lära sig att hantera den.

Så får du barnen att sova bättre

Att försöka få barnen att vara pigga på dagen och sova på kvällen kan vara lättare sagt än gjort. Att få barn att sova är ett ständigt samtalsämne bland småbarnsföräldrar. Om barnet sover dåligt gör även föräldrarna det – då ofta leder till slitningar i familjen.

Att lyckas med en gud sömnrutin för barnen kan vara lättare sagt än gjort, men med sagoappen har det aldrig varit lättare att få barnen att somna.

Låt sovrummet vara svalt, tyst och mörkt. 

Du kan använda en nattlampa under de mörka årstiderna om att du tycker att det blir alldeles för mörkt. Var lugn och ha rummet fortfarande mörkt om du till exempel behöver byta blöja på barnet.

Försök att hitta en dygnsrytm. 

Var ute i dagsljus en stund varje dag och ha det mörkt och lugnt på natten. Få barnet att förknippa natten med lugn i stället för lek.

Sätt på Sagoappen!

Sagoappen använder egenproducerad sagor från olika författare med olika röster för att skapa en äkta portfölj av roliga, finurliga, äventyrliga & mysiga sagor för barn.

Drakar & Prinsessor

I denna kategori samlar vi sagor om mytomspunna drakar och vackra prinsessor. Sagorna innehåller inte nödvändigtvis både drakar och prinsessor utan är också uppdelade. En del sagor är lätta och mysiga för de små, medan andra sagor är lite kusliga och spännande. Jag har kategorin har vi också den omtyckta serien ”Drakarnas Rike”, där man får följa med på en resa genom ett fantasylandskap och träffa på bland annat Trollkarlar, Drakar, Troll och andra Sagoväsen. 

Knasigt & Äventyr

I denna kategori kan vad som helst hända. De knasiga sagorna kan verkligen vara helknasiga. Man skall inte heller varar rädd för fisar och bajskorvar. På äventyrssidan får vi spänning med bland annat pirater, Robin Hood och andra sagofigurer.

Djur och Natur

I denna kategori blir man jagad av T-Rexar och andra läskiga Dinosaurier. Man får också höra de mysiga sagorna om enhörningar, feer och djur som är ute på äventyr. Alla sagor som har med naturen eller specifikt dinosaurier att göra, hittar ni här.

NYHET! - GodnattSagor

Om det inte vore nog med sagor så kan vi nu även ge er våra egenskriva godnattsagor med inslag av harmonisk sång och melodier. Aldrig har det varit så bra enkelt att få sitt barn att somna. Följ med till Igelkottsmamman som vaggar sina små igelkottar till sömns, eller Kängurun som inte kunde somna.

Spöksagor

Denna kategori är den kusliga kategorin. Spöken! Våra spöksagor passar olika åldrar och man kan se om den passar alla eller om man bör vara 4 år eller äldre. Ni kommer att höra allt från huvudlösa skelett, hotellspöken, knarrande trappor till lilla spöket Naba som inte kan gå igenom väggar. Greppa en förälder i handen och stig in i denna spökliga sagovärld.

Superhjältar och Rymden

För er som gillar superhjältar är denna helt rätt kategori. Här får ni höra om Tors äventyr, Metal Mans bravader mm. Den innehåller även spännande rymdsagor där man får följa med ut i oändligheten med rymdskeppet Starius och alla dess äventyr. 

NYHET! - Klassiska SAGOR

För er som letar efter alla dem klassiska sagorna så som Askungen, Snövit och Tre Små Grisarna så finns även dessa numera som kategori. Vi fyller på efter hand i takt med våra andra sagor.

Japanska sagor

Här har vi valt att översätta japanska sagor till svenska. I Japan är sagor en stor del av deras kultur med på ett annorlunda sätt. Följ med in i en helt ny värld av japanska sagor med häftiga och roliga äventyr.

PROVLYSSNA

Nyckelpigan som tappade en prick
Drakarnas rike - trollkarlen malandir
Den Talande Bajstollen
PRENUMERERA OM DU VILL VARA DEN FÖRSTA ATT FÅ VETA NÄR NYA SAGOR SLÄPPS I APPEN!

Copyright © 2020 Woodhouse Productions AB