Collage

Image9

Här är jag själv i brun sammetsklänning. Det är skördefest i vårt hem. Minns inte många sagor från den tiden. En dag skall jag ta upp ”mig själv” i knät och berätta en saga, en saga det lilla barnet inte fick höra då. (yngsta systern Lydia saknas på bilden)

Jag berättar sagor för vänner, bekanta och okända. Men jag vill gärna ha ett foto från 3-4 års ålder. Sen berättar jag för det barnet, oavsett hur gammalt det barnet är nu. Här är några barn jag berättat för.

MariellaMirjam Strömberg

6 reaktioner på ”Collage

 1. Du är en fantastisk berättare som med dina ord spinner vackra nät av
  stillhet, skönhet och lugn. De fina glittrande näten lägger du försiktigt
  och mjukt om de som lyssnar när du berättar dina sagor. Tack.

 2. Barnbilderna är alldeles underbara. Bilden där lilla Marianna lite blygt tittar in i kameran kan jag se på
  länge. Så många fina detaljer. Ser ut som den höga växten är en enorm broccoli..

  1. TACK för dina kommentarer. Vad vore en sagoberätterska utan de som stilla sitter och lyssnar. Att berätta sagor är ”min röda tråd” och när jag får göra berättelserna personliga och ha ett verkligt barn att berätta för, ger det mig själv stark närvaro och berättarglädje. KRAM Ma

 3. Blev så glad när jag hittade mig Tack för den fina sagan jag fick Berättarglädje med guldstjärna har du Man får ett lugn av att lyssna tankarna som fladdrar hit och dit landar på ett magiskt sätt

  1. TACK. Glad att du hittat hit. Skall bli fint att få mötas för första gången. I helgen har vi haft en fantastisk uppslutning på konst-och kulturrundan här i Spjutaretorpsbygden då man bl.a kunnat lyssna på mina sagor på ”luffarloftet” på ladans övervåning.

Kommentera